You are here: Home ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ AUSTAUSCHPROGRAMM

AUSTAUSCHPROGRAMM

 05.02.2015

Η εργασία που κάναμε για τη σχολική χρονιά 2014 με το Theresien Gymnasium έχει εκδοθεί σε ένα μικρό βιβλίο ,το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Φροντιστήριο!

 

04.02.2015

To πρόγραμμα ανταλλαγής με το Theresien Gymnasium συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά.Οι εργασίες ( Projekt) που κάνουν κάθε χρόνο οι μαθητές έχουν βραβευτεί και τις τέσσερις χρονιές από το Landeshauptstadt München - Referat für Bildung und Sport.

        

11.07.2011

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής που έγινε μεταξύ του Φροντιστηρίου μας και του Theresien-Gymnasium München.Οι μαθητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν τη χώρα μας από τις 11. έως τις 17. Απριλίου ενώ εμείς βρεθήκαμε στο Μόναχο από τις 27.06. έως τις 04.07. .Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές έκαναν εργασία με θέμα "Unsere Geschichte verbindet uns: Bayerisches in Griechenland-Griechisches in Bayern" , τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στην ελληνοβαυαρική γιορτή που έγινε στο σχολείο στις 29.06.2011.Την εκδήλωση τίμησαν  πλήθος κόσμου,άνθρωποι των γραμμάτων και της εκπαίδευσης,πολλοί Έλληνες καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Βαυαρίας (Herr Ministerialrat Dr.Kussl).Ευχαριστώ θερμά τον καθηγητή κ.Markus Stegbauer για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλη τη χρονιά και φυσικά το διευθυντή του σχολείου κ.Rainer Baumgärtel για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη υποστήριξη που μας έδειξε σε όλες μας τις ενέργειες.

Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα της εργασίας,που παρουσιάσαμε στο THG κατά τη διάρκεια της ελληνοβαυαρικής γιόρτης.

     

        

    

 

Οι Έλληνες και Γερμανοί μαθητές παραχώρησαν συνέντευξη σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό και περιέγραψαν τις εμπειρίες τους από αυτό το πρόγραμμα. 

mehr... www.br-online.de/bayern1/mittags-in-muenchen/griechen-muenchen-tanjas-welt-ID1309774148229.xml

 

Ευχαριστούμε πολύ το διευθυντή του σχολείου κ.Rainer Baumgärtel για το επαινετικό σχόλειο που έκανε για το πρόγραμμα ανταλλαγής στο 5.Rundschreiben του σχολείου .

Giechischer Schüleraustausch

Nachdem eine kleine Schülergruppe des THGs in der letzten Unterrichtswoche vor den Osterferien mit einem Besuch in Argos den von Herrn Stegbauer und Frau Efi Triantafillou seit längerem intensiv geplanten Austausch eröffnete,konnten wir vom 27.6 bis 4.7.2011 unsere griechischen Partner begrüßen.Die beteiligten Schüler,Eltern und Kollegen gaben sich alle Mühe,die in Argos genossene überwältigende Gastfreundschaft zu erwidern.Höhepunkt war ein bayerisch-griechischer Abend am 29.06.2011 in unserer Cafeteria.Der Besuch war ausgezeichnet.Die Präsentation der Arbeitsprojekte und die Darbietungen der Schülerinnen und Schüler,insbesondere unserer griechischen Gäste,gelangen hervorragend.Welch große Bedeutung dem neu begründeten Austausch seitens des Kultusministeriums zugemessen wird,zeigt die großzügige finanzielle Förderung des Projekts und vor allem die Anwesenheit von Herrn Ministerialrat Dr.Kussl,der bei der Abendveranstaltung ein Grußwort sprach.Wir hoffen auf einem langen Bestand der Partnerschaft und freuen uns schon jetzt auf den beabsichtigen Austausch im kommenden Schuljahr.

 mehr...  http://www.thg.musin.de/thg-pdf-downloads/rundschreiben_5_011.pdf

 

 

 

Το Φροντιστήριο μας θα πραγματοποιήσει τη φετινή σχολική χρονιά πρόγραμμα ανταλλαγήςμαθητών με δημόσιο γλωσσικό γυμνάσιο του Μονάχου, όπου μάλιστα διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές από τη Γερμανία θα φιλοξενηθούν σε ελληνικές οικογένειες τον Απρίλιο και το αντίστροφο θα γίνει τον Ιουνίο για τους μαθητές του Φροντιστηρίου μας.

Το Theresien-Gymnasium Muenchen (www.thg.musin.de) είναι ένα σχολείο στην καρδιά του Μονάχου με μακρά ιστορία και προσφορά από το 1896.Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η συνεργασία, που ξεκινάμε με αυτό το σχολείο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων. Για τους μαθητές είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία ζωής. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που μαθαίνουν, να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό ενός άλλου λαού και να δημιουργήσουν σχέσεις ,που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους.

Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγοί μας είναι αρχικά οι γονείς, που μας ενθαρρύνουν σε κάθε μας

βήμα αλλά και οι καλοί μας φίλοι και υποστηρικτές ,που δεν μας ξεχνούν ποτέ.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.